Fotboll på väldigt många olika nivåer

En ren och rättvis idrott

Idrottande på alla nivåer ska vara förenligt med att alla tävlar på lika villkor. Det kommer tyvärr alltid finnas de som försöker utnyttja systemet och ta hjälp av otillåtna substanser. Därför är det extra viktigt att antidoping får mer anslag för att ligga ett steg före alla som fuskar. Att dopa sig med otillåtna substanser kan dessutom vara rent livsfarligt och orsaka men för livet.

Fotboll är inte förskonad

Många av oss har alltid trott att fotbollen varit relativt förskonad mot doping. Det har visat sig vara helt felaktigt och den är mer utbred än någon hade kunnat tänka sig. De slår således håll på myten att endast uthållighetsidrottare och muskelbyggare använder sig av otillåtna substanser för att dra fördel i sina respektive sporter.

Kosttillskott kan innehålla dopingklassade preparat

En del idrottare använder sig av kosttillskott för att maximera träning vilket i sig inte är något fel på. Problemet är bara att en del kosttillskott innehåller dopingklassade preparat. Som ett resultat kan du vid användning av kosttillskott fastna i en kontroll utan att du är medveten om det. Självtester kan beställas på nätet om du är orolig att du kan ha fått i dig något preparat ovetandes eller om du är orolig för någon annan i din omgivning.

Comments are closed.