Fotboll på väldigt många olika nivåer

Liverpool i våra hjärtan

Att ett lag som Liverpool FC får en sån supporterskara inte alls så märkligt. De har gjort sig förtjänt av sina supporters. Det finns ju så många andra lag att heja på och det är ju många som gör det. Men om vi tittar på just Liverpool så är det en gigantisk skara människor som har just det laget i sina hjärtan.

Klubben som spelar i den högsta ligan i England, Premier League har sedan 1892 växt sig starka hos sina trogna supporters. Det har spelats en hel del legendariska matcher på hemmaarenan Anfield och många är det som åker till England för att få se sitt favoritlag spela. Då drar man gärna på sin inköpta matchtröja och hejar fram sitt lag till seger. Laget har supporters världen över med 230 officiellt erkända supporterklubbar. Bara i Sverige så så hade supporterklubben 5900 betalande i maj 2019. Då ska vi säga att vi är bara en liten del av den stora supporterskaran.

Om man har en nostalgisk ådra i sig så kanske man gärna drar på sig en matchtröja från slutet på 70-talet då legendariske Kenny Dalglish var forward i Liverpool FC. Dalglish värvades från Celtic FC 1977 och spelade i Liverpool FC fram till 1990. Om du inte redan har en sådan matchtröja så kanske det är dags att skaffa en. Andra klassiska spelare som spelat i dessa retrotröjor är Ian Rush som fanns med i laget mellan 1988–1996. Är man en riktigt hardcore supporter så gäller det att ha en fin uppsättning av matchtröjor som passar vid olika tillfällen.

Comments are closed.