Fotboll på väldigt många olika nivåer

Målkamerans vara eller icke vara

Fotbollsmål

Något som länge varit omtvistat i media, på forum och från mun till mun, är målkamerans vara eller icke vara inom fotbollens värld. Under många års tid var målkameran något som stora fraktioner ville ha igenom, men som snabbt stoppades av den dåvarande FIFA-presidenten Sepp Blatter.

Tummen upp från bettingvärlden

Inom bettingvärlden råder det dock inget tvivel om att de nya förändringar mottas med öppna armar. Plötsligt försvinner det utrymme som linjedomare och huvuddomare haft där de kunnat ta felaktiga beslut och påverka många matchresultat med en otroligt förödande kraft. Det måste kännas oerhört surt när en sida som tippat.se tipsat om ett matchresultat och detta sedan går i stöpet på grund av faktorer som helt enkelt var felaktiga, men ändå bedömdes stämma.

Risken för hur mycket mutade domare kan påverka minskar dessutom markant genom den nya utveckling vi idag ser.

Vad vi anser

Vi här på bskfotboll.se kan inte nog bedyra hur mycket vi gillar den nya inställningen och hoppas det i framtiden blir förankrat i samtliga toppligor och turneringar. Vi ser faktiskt att man utvecklar det än mer och i framtiden har möjligheten att gå emot vissa domslut genom att hänvisa till kameran, till exempel vis tveksamma offside lägen. Det hade kunnat fungera i stil med amerikansk fotboll eller tennis, där det i och för sig är fler avbrott vilket gör det lättare att använda. Men alternativet borde ändå finnas åtminstone en gång per match och lag, hur än dessa potentiella nya reglerna än utformats.

Det är faktiskt så att detta varit Sepp Blaters ständiga motargument för målkameran, men 2008 sade han att han kunde tänka sig en framtid där bollarna antingen var utrustade med någon form av chipp, eller att målen skulle kunna utrustas med kamera, men att bedömningen hela tiden måste vara möjlig utan att stoppa pågående spel.

Comments are closed.