Fotboll på väldigt många olika nivåer

Premier League

Premier League

Det är inte bara hela Englands kärleksbarn, utan också en av världens mest populära fotbollsligor. Premier League får miljoner människor världen runt att enas och drömma varje år. Fotbollsfan vallfärdar till de engelska arenorna för att uppfylla drömmen om att se en Premier League-match live – och i år lockade mästarna i Chelsea tusentals fotbollsfantaster från hela världen.

Boka en fotbollsresa

Den stora efterfrågan på biljetter till Premier League-matcherna och resor i syfte att se dem fortsätter att öka hela tiden. Tack vare efterfrågan och det faktum att det blir allt lättare att resa mellan länder blott för en fotbollsmatchs skull har det getts liv åt en helt ny typ av resebyråer. Det finns idag byråer som specialiserar sig på sportrelaterade resor – dessa hjälper dig att köpa biljetter, boka flygstol och hitta ett bra hotell. I Sverige växer denna marknad och idag finns det svenska byråer hjälper dig att bland annat uppfylla drömmarna om Premier Leagues intensiva fotbollsmatcher. När Chelsea tog hem mästartiteln i år fanns det tusentals fans på läktarna som var minst lika lyckliga som de nyblivna mästarna – för de hade vunnit minst lika mycket genom att få vara på plats.

Vallfärderna till Premier League

De specialiserade resebyråerna har hjälpt matchernas publikantal att öka markant och i år, när Londonklubben Chelsea blev mästare på hemmaarenan, var det inget undantag. Eden Hazard blev den som tog hem titeln till Chelsea tack vare en snygg nick. Det blev en revansch efter förlusten mot Atlético Madrid i Champions League förra säsongen, då Hazard blev bänkad av tränaren José Mourinho. Mourinho i sin tur fick sin tredje ligatitel i Premier League i och med att Chelsea blev mästare. Glädjescenerna på Stamford Bridge efter slutsignalen ville aldrig ta slut – för där hade såväl de nyblivna mästarna som åskådarna fått uppfylla sina drömmar inom loppet av en fotbollsmatch. Fotbollsfanatikerna som vallfärdat till arenan åkte inte hem besvikna utan fick uppleva fotboll i riktig Premier League-klass.

Comments are closed.