Fotboll på väldigt många olika nivåer

Träning som passar de flesta

Spelar man fotboll så är träningen inför detta ganska specifik för den sport som ska utföras. Det kanske inte är träning som passar alla utan man får som lekman hitta andra träningsmetoder som passar bättre.

Träning för de flesta

Något som passar de flesta är cykel, detta fortskaffningsmedel som man kanske använde mest som barn kan komma väl till pass som träningsredskap. Om du inte cyklat sedan du var liten så ta en titt först hos Cykelkraft om du hittar en cykel som kan passa dig. Din första cykel behöver inte vara av modell racercykel utan en helt vanlig cykel som du kan använda dagligen till och från arbetet eller när ni cyklar ut med familjen på söndagsutflykt. Däremellan så kan man använda cykeln mer som träningsredskap, ge det ett par timmar i veckan som ni pressar på lite extra hår så kommer du att känna resultat konditionsmässigt efter ett tag.

Om du känner efter ett tag att detta var din träningsform så kanske du vill uppgradera din cykel till en bättre och mer tävlingscykel så är det bara att införskaffa detta. Du kanske till och med är så pass i form att Vätternrundan hägrar. Anmäl dig till Sveriges största motionscykellopp redan idag. Det kanske är så att du börjar cykla idag och då kan du sätta som mål att nästa år så ska du vara med i klungan som både startar och målgång är i Motala. 300 kilometer av naturupplevelser och gemenskap runt Vättern. Skulle längden på loppet skrämma dig så finns det andra varianter av tävlingen som kan passa, halvvättern är på 150 kilometer.

Innan du väljer att ställa upp i någon cykeltävling så är det en stor fördel att få några mil med din cykel. Inte bara att du får träna din kondition utan du vänjer dig med din cykel. Att sitta under lång tid på en cykel är väldigt påfrestande. Se till att du skaffa dig bra cykelbyxor som skyddar din rumpa på ett bra sätt. Skaffa dig vattenflaskor och hållare på din cykel där du får den vätska som du så väl kommer att behöva under både träning och när du ska tävla.

Comments are closed.