Fotboll på väldigt många olika nivåer

Vad är fantasy football?

fantasy football

Om man vill skapa sitt eget lag av spelare och ha chansen att vinna pengar på sin egen lagkombination ska man prova på fantasy football.

Det har funnits i Sverige längre än vad man kan tro, men det är inte förrän nu som allt fler börjar få upp ögonen för det.

Det finns massvis med olika ligor och spel att delta i. Det finns alternativ för dem som gillar lite mer avancerad struktur och för nybörjarna som bara vill testa och se hur det hela fungerar. Du kan spela för dagen eller följa med en hel fotbollssäsong. Fantasy football är nämligen sammankopplat med de riktiga fotbollsmatcherna, så för fotbollsfanatikern är detta ett sätt att maximera sin fotbollshobby!

Det hela började redan på 60-talet när Wilfred Winkenbach skapade sitt eget lag och en egen regelbok för att kunna spela. Och därefter har det bara rullat på. I USA är fantasy football helt klart störst med över 30 miljoner som spelar. De började så klart med amerikansk fotboll men har även övergått till andra sporter såsom fotboll, baseball och cricket.

När du spelar väljer du ut de spelare som du tror är bäst. En riktigt bra spelare, som Zlatan, är väldigt dyr att köpa in till sitt lag så istället får man köpa en mindre känd spelare som ända visat sig duktig på plan. Sedan sätter man sig ned och kollar på matcherna. De riktiga spelarna får alltid poäng i ligorna för olika prestationer och det är dessa poäng (och minuspoäng såsom gula kort) som man använder för att se hur bra det går för ens laguppställning. Vad man får poäng för och hur poängen räknas kan skilja sig från liga till liga så läs på lite innan du börjar spela.

Comments are closed.